Het berekenen van de zorgtoeslag

Als u recht heeft op zorgtoeslag dan is het wel belangrijk dat u dit op de juiste wijze gaat berekenen. U vindt hiervoor een rekenmodule op de website van de Belastingdienst, op deze wijze kunt u eenvoudig en snel de zorgtoeslag die u gaat ontvangen berekenen. Houdt u er wel rekening mee dat u alleen zorgtoeslag aan kunt vragen als u achttien jaar of ouder bent en dat u de Nederlandse nationaliteit bezit. Ook is het belangrijk dat u in Nederland woont en dat u een verzekering bij een zorgverzekeraar heeft.

Mocht u een verblijfsvergunning hebben met recht op toeslagen dan ook kunt u een aanvraag voor zorgtoeslag in gaan dienen. De zorgtoeslag die kan wel oplopen tot € 72 per maand en het is dus belangrijk dat u deze wel op de juiste wijze gaat berekenen. Hiervoor heeft de Belastingdienst dus de rekenmodule beschikbaar die u kunt vinden op de website van de Belastingdienst. U ziet dan snel wat de hoogte van de zorgtoeslag is die u zult ontvangen en ook kunt u van voorgaande jaren hier de zorgtoeslag gaan berekenen.

aanvragen

Hoe kunt u de zorgtoeslag gaan berekenen?

Het berekenen van de zorgtoeslag doet u door bij de rekenmodule eerst het jaar op te gaan geven waarin u zorgtoeslag wilt berekenen. Vervolgens krijgt u de keuze over welke toeslag u de berekening wilt gaan uitvoeren, hier kiest u uiteraard de zorgtoeslag. Vervolgens dient u uw geboortedatum in te vullen en aan te geven of u in Nederland woont, verder wordt er gevraagd of u een toeslagpartner heeft. In het veld vult u dan uw toetsinginkomen over het jaar wat u heeft aangegeven, ook dient u aan te geven of uw vermogen hoger is dan een bepaald bedrag. Klikt u dan op de knop ‘Bereken’ dan ziet u meteen wat uw zorgtoeslag is. Zo kunt u snel zien op hoeveel zorgtoeslag u maandelijks recht heeft.